Min bakgrund och nuvarande verksamhet

Jag arbetar med musikterapi sedan ca tio år, i varierande sammanhang. Eftersom det är en liten bransch i Sverige blir verksamheten skiftande och också i perioder förlagd utomlands. Dels är jag för närvarande lärare och handledare på musikterapeututbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, och dels har jag en del uppdrag som handledare i min egen firma. Utöver detta fokuserar jag just nu på att måla och skriva - dessa två uttrycksmedel som jag vid sidan av musiken alltid odlat.

Musikterapi, improvisation, bild och text har jag samlat i min firma MusicoMatrix.

Viktigt är också arbetet med Improvisationsgruppen Altair.

Musik - bakgrund

Tvärflöjten och pianot har jag experimenterat med under större delen av mitt liv, och även övat mycket klassisk repertoar. Under några år ackompanjerade jag en sångerska som sjöng en blandad repertoar, och jag spelade också tvärflöjt i en kvartett.

Jag gick en termin hos en viss Derrick Walker och lärde mig spela munspel tillsammans med min äldste son. Klassisk sång övade jag systematiskt i fem år under ledning av Elisabeth Saedén.

Jag tog lektioner i trummor som tonåring, och har sedan dess spelat i olika konstellationer. Mellan 1980-82 gjorde jag och fem andra unga tjejer i gruppen Shakra egen musik som vi framförde på cafeer, ungdomsgårdar mm. Senare var jag med i ett sexmannaband som spelade på fritidsbasis (privata fester såväl som galor och cafeer) under åtta år. Jag har fortsättningsvis under åren hoppat in som trummis i otaliga grupper och spelat bebop, rock, blues, latin, salsa och t o m symfonirock.

Utbildningsmässigt har jag bakom mig tvåårig musiklinje på Skeppsholmens Folkhögskola, samt Musikhögskolan i Stockholm, där jag utbildade mig till musikterapeut. Dessutom har jag handledarutbildning och skrev då en uppsats om den speciella handledarmetod som heter Interterapi.

Jag har skrivit en hel del Egna Texter i ämnet musikterapi och improvisation och återkommer till det också under rubriken Improvisationsgruppen Altair.

I avsnittet CV har jag sammanfattat utbildningar och arbeten genom åren.